Hajmás Bálint

Nagyigmánd

Bálint angol tanári, tolmácsi, fordítói pályáját kissé elhagyva 2013-óta foglalkozik füstölt sertéshús termékek előállításával, családja segítségével neveli az állatokat, a feldolgozás során szintén családi receptek alapján fűszerez. Több éve minden élelmiszert maguknak termelnek, a disznók is gazdasági abrakot kapnak, szójamentesen. Először csak saját maguknak, majd barátoknak készítettek füstölt finomságokat, majd innen jött a piaci igény, belevágott a hivatalos gazdálkodásba. A szalámihoz és a kolbászhoz használt pirospaprikát is saját maga termeli, nagyrészt saját fokhagyma kerül a darálékba. Saját gyümölcsösük is van, 400 sárgabarack fával, ebben az irányban is tervezi a fejlesztést.

A termelőlátogatás fotói: ide kattintva tudod megnézni.

Nézet: Lista / Táblázat
Mutat:
Rendezés:
Füstölt húsos szalonna
Sós lében érlelt, hagyományos eljárással füstölt szalonna. Összetevők: sertés szalonna, só. Szavatossági idő: 1 hónap, 12-18 fokon tárolva.
4 500 Ft/kg
Füstölt kolbász, kb. 0,6kg/pár (csemege)
Összetevők: sertés apróhús, comb, lapocka, szalonna, fűszerek (őrölt csemege pirospaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt kömény, só). Burkolóanyag: sertésbél. Szavatossági idő: 1 hónap, száraz, hűvös helyen 12-18 fok között tárolva.
4 000 Ft/kg
Füstölt kolbász, kb.0,6 kg/pár (csípős)
Összetevők: sertés apróhús, comb, lapocka, szalonna, fűszerek (csípős és csemege pirospaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt kömény, só). Burkolóanyag: sertésbél. Szavatossági idő: 1 hónap, száraz, hűvös helyen 12-18 fok között tárolva.
4 000 Ft/kg
Füstölt sonka
Sós lében érlelt, hagyományos eljárással füstölt sonka. Összetevők: sertés comb, só. Szavatossági idő: 1 hónap, 12-18 fokon tárolva.
4 500 Ft/kg
Füstölt szalámi (bajor) kb. 50 dkg/rúd
Összetevők: sertés apróhús, comb, lapocka, szalonna, fűszerek (fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt kömény, só). Burkolóanyag: műbél. Szavatossági idő: 1 hónap, száraz, hűvös helyen 12-18 fok között tárolva.
4 000 Ft/kg
Füstölt szalámi (csemege) kb. 50 dkg/rúd
Összetevők: sertés apróhús, comb, lapocka, szalonna, fűszerek (őrölt csemege pirospaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt kömény, só). Burkolóanyag: sertésbél. Szavatossági idő: 1 hónap, száraz, hűvös helyen 12-18 fok között tárolva.
4 000 Ft/kg
Fűszerpaprika, csemege (0,5kg)
3 000 Ft/db
Töpörtyűkrém (20 dkg)
Összetevők: töpörtyű, mustár, vöröshagyma, só, őrölt feketebors. Szavatossági idő: 1 hét, 4-7 fokon tárolva.
1 500 Ft/db
Zsír (0,5 kg)
900 Ft/db