A napraforgómézet még folyékony állapotban 2 héten keresztül egy lassú járású keverőgépben, naponta 5-6 alkalommal keverik. Így a durva mézkristályok apróra töredeznek, az eredmény pedig egy libazsír állagú, krémes, jól kenhető krémméz lesz. Minden más tulajdonsága és hatása megegyezik a hagyományos napraforgó mézzel:
Aranysárgától a nap-sárgáig terjed a méz színe. A napraforgóméz sajátságos ízű, kellemesen aromás, ízletes méz, amely minden mézédessége ellenére citrusos ízt hordoz.
Ásványi anyag tartalma nagyon magas. A napraforgóméz sütésre is kiváló, de erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt vajas kenyérre kenve vagy teába téve is kitűnő. Savas méz lévén gyomorsav túltengésben szenvedőknek nem ajánlott.
Írj véleményt
A neved:Véleményed / hozzászólásod / építő jellegű kritikád: Megjegyzés: a HTML kód nem jelenik meg!
Írd be a lentebbi kódot: