Aranysárgától a nap-sárgáig terjed a méz színe. A napraforgóméz sajátságos ízű, kellemesen aromás, ízletes méz, amely minden mézédessége ellenére citrusos ízt hordoz. Természetes úton, ha magától kristályosodott meg, akkor ikrás mézet ad, ezek a kristályokra emlékeztető nagy ikrák remekül tisztítják mechanikailag a torkot, sodorják a baktériumokat, torokgyulladás esetén kifejezetten érdemes ebben az állagban, ikrásan fogyasztani.
Ásványi anyag tartalma nagyon magas. A napraforgóméz sütésre is kiváló, de erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt vajas kenyérre kenve vagy teába téve is kitűnő. Savas méz lévén gyomorsav túltengésben szenvedőknek nem ajánlott.
Írj véleményt
A neved:Véleményed / hozzászólásod / építő jellegű kritikád: Megjegyzés: a HTML kód nem jelenik meg!
Írd be a lentebbi kódot: