Káposznyák Mihályné, ÁgiTát - Ágnes finomságaiÁgi 2021 tavaszán kezdett házi száraztészta készítésbe, táti családi házukban kialakított tésztaműhelyben. A feldolgozás során saját tojásokat használ, 50 fürj és 26 szabadtartású tyúk tojásait használja fel. A fürjtojásokból 11 fajta, a tyúktojásból 13 fajta tészta készül, a legtöbb levesbetét, de néhány körettészta is szerepel a kínálatában. A tyúktojásból 10-et használ fel egy kiló liszthez, az apró fürjtojásokból 40-50 darab kell egy kilós adaghoz. A formázáshoz szükséges gépeket magyar gyártótól szerezte be, a készítés során leeső széleket visszadarálják a tyúkoknak. A családi vállalkozásban legfőbb segítsége férje, Mihály, a tészták szállítására, kínálására használt ládákat is ő készítette. A termelőlátogatás fotói: itt tudod megnézni.
|